01.10.2018

Müftümüzden 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Yeryüzünün en kutsal mekânları hiç şüphesiz ki mescitlerdir. Yeryüzünün en kutlu insanları da bu mekânlarda insanları hakka, hakikate, iyiliğe ve doğruluğa çağıran gönül erleridir. Bu gerçeği Yüce Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de şöyle dile getirir:

وَمَنْ اَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعَٓا اِلَى اللّٰهِ وَعَمِلَ صَالِحاً وَقَالَ اِنَّن۪ي مِنَ الْمُسْلِم۪ينَ
"Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim vardır?" (Fussilet; 33)

Diyanet İşleri Başkanlığı'mız bu yılki 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Camiler ve Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler" temasını işleyerek bu gönül erlerini gündeme taşımıştır. Bu vesileyle yeryüzünün en kutsal mekanlarında, peygamber makamında ömrünü din hizmetlerine adayan ve ahirete irtihal eden bütün hocalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Halihazırda minarede, mihrapta, minberde ve kürsüde gönüllere hitap eden, doğumundan ölümüne, mutlu ve kederli gününde insanımızın yanında olan, vatanımızın en ücra köyüne kadar hizmet götürme hususunda geri durmayan gönül erleri din gönüllülerimize Yüce Mevla'dan hayırlı hizmetler ve aileleriyle yaşayacakları afiyet dolu bir hayat temenni ederim.