29.11.2023

İlçe Müftümüz

Basri CANPOLAT

1981 yılında Erzurum/Oltu’da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Hafızlığını Rize ili Taşcıoğlu Camii Kuran Kursunda tamamladı. Ortaokul ve Liseyi Rize İmam Hatip Lisesinde okudu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2005 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı.

2007-2012 yılları arasında İstanbul/Sancaktepe Ertuğrulgazi Camiinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2012-2018 yılları arasında Amerika/Newyork Ateşeliği görev bölgesinde uzun süreli din görevlisi olarak bulundu. Yurtdışı dönüşü Ertuğrulgazi camiinde görev yaparken 2018 yılında Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazandı. İhtisas eğitimini 2021 yılında ilk dönem kursiyeri olarak bitirdi. Eğitim sonrasi Denizli Honaz ilçesine Vaiz olarak atandı. Honaz Vaizi olarak göre yaparken 2023 yılı Haziran ayında Diyanet Akademisi Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezine görevlendirildi. Akademi eğitiminde görev yaparken Müftülük sınavını iyi bir dereceyle kazanarak 27.10.2023 tarihinde Şiran İlçe Müftülüğüne atanan Basri Canpolat, 28.11.2023 tarihinde Şiran İlçe Müftüsü olarak göreve başlamıştır. Hocamız Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı’nda Doktora çalışmasına devam etmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.