16.09.2022

Geçici Öğretici alımı

2022-2023 EĞİTİM - ÖĞRETİM DÖNEMİ GEÇİCİ ÖĞRETİCİ SINAV İLANIDIR .

İlçemiz Müftülüğünce , 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde İlçemiz genelindeki Kur'an kurslarında eğitim ve öğretimin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere sözlü sınavla geçici Kur'an kursu öğreticisi alınacaktır.

A - SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak ,

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin ( b ) bendindeki " Ortak Nitelik " şartını taşımak ,

3- Tercihen 4 yıllık dini yükseköğrenim , ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak ,

4- 4-6 yaş Kur'an kursları için , Okul öncesi öğretmenliği , çocuk gelişimi ( on lisans ) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da Başkanlığımızca kabul edilen sertifika / kurs bitirme belgelerinden birine sahip olmak ,

5- Hafızlık Kur'an kurslan için , Hafız olmak , 2020-2021 KPSS ( DHBT ) Sınavından 60 puan almış olmak .

6. 2020-2021 KPSS (DHBT) sınavından 60 puan almış olmak.

2020-2021 KPSS ( DHBT ) sınavından 60 ( altmış ) ve üzeri puan alan müracaatçinin yeterli olmaması durumunda KPSS ( DHBT ) Puani 60 ( altmış ) ' in altında olanların da başvurulan alınacaktır .

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 - Dilekçe , ( Il ve liçe Müftülüklerinden temin edilecek . )

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi ,

3- En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya fotokopisi ,

4-2020-2021 KPSS ( DHBT ) sonuç belgesi ,

5- Hafızlık belgesi , ( Asli görülerek fotokopisi tasdiklenerek , asli adaya teslim edilecektir . )

6- Vesikalık fotoğraf , ( 1 adet )

7 - Adli Sicil Kaydi .

C - BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvuru yapmak isteyenlerin , 12.09.2022 tarihinden itibaren en geç 19.09.2022 Pazartesi günü saat 17 : 00'a kadar ilçe Müftülüğüne başvurmaları gerekmektedir .

2- Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir .

Ç - SINAV İŞLEMLERİ

1 - Sınav 29.09.2022 Perşembe günü Saat 09.00'da Torul İlçe Müftülüğünde yapılacaktır .

2- Sınavın anılan günde bitmemesi halinde , sonraki günlerde aynı yer ve aynı saatte devam edecektir .

3- Adaylar , sınava gelirken T.C. kimlik numaralı kimlik belgelerinden birini ( nüfus cüzdanı , pasaport veya ehliyet ) yanlarında bulunduracaklardır .

4- Ilan edilen tarihte sinava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir .

D - SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1- Sınav sonuçlan , sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından Torul İlçe Müftülüğünün http://torul.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup , adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır .

2- Sınav ortalaması 70 ( yetmiş ) ve üzeri olanlar başanlı sayılacaktır .

3- Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü sınav ortalaması en yüksek olandan başlamak üzere ; başarı listesi hazırlanacak , ihtiyaç listeleri asıl ve yedek olarak belirlenecektir .

4- Puanların eşit olması halinde sıralama 2021 yılı KPSS ( DHBT ) puanı yüksek olana , bu puanın da eşit olması halinde , hafızlık ve öğrenim durumuna göre , onun da eşit olması halinde yaşı büyük olan yarışmacı görevlendirilecektir .