03.12.2021

YARIŞMA BİLGİ NOTU

Yarışma Tarihi: 25.12.2021 Cumartesi

Yarışma Saati: 13:30

Müracaat: Üniversite Kimlik Belgesiyle İlçe Müftülüğüne yapılacaktır.

Yarışma Yeri: Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu

Yarışma Kitabı: Diyanet İşleri Başkanlığı “İSLAM İLMİHALİ” (Lütfü ŞENTÜRK, Seyfettin YAZICI)

Yarışma konuları:  Kitabın başından Oruç bölümünün sonuna kadar.

Yarışma Kitabının temin edilebileceği yerler:

Kelkit İlçe Müftülüğü (Kitap)

“Diyanet Kitaplık” uygulaması  (e-Kitap)

Kelkit İlçe Müftülüğü Resmi Web Sitesi  ( https://gumushane.diyanet.gov.tr › kelkit › Sayfalar   )   (pdf)

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

1.ye 1000 TL,

2. ye 800 TL,

3.ye 600 TL,

İlk 25’e girenlere 400 TL,

2. 25’e girenlere ise 200 TL ödül verilecektir.

Ödül Töreni İlçe Müftülüğünün belirleyeceği ileri bir tarihte yapılacaktır.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1. Yarışma 80 sorudan oluşacaktır.

2. Yarışma süresi 90 dakikadır.

3. Yarışma soruları çoktan seçmeli ve beş şıktan oluşacaktır.

4. Dört yanlış bir doğruyu götürecektir.

5. Soru kitapçıkları A ve B Kitapçığı olarak düzenlenecektir.

6. Kitapçıklara ve Cevap Formuna Ad, Soyad ve Okul adı yazılacak ve yarışmanın sonunda cevap          formları kitapçıklarla birlikte Salon Görevlisine teslim edilecektir.

7.Yarışma salonlarındaki görevliler sorularla ilgili her hangi bir açıklama yapmayacaklardır.

8.Yarışma 13:30 da başlayacak, 15:00 da bitecek ve geç kalanlar 13.45’e kadar yarışmaya alınabilecek fakat yarışma sonunda ek süre verilmeyecektir.

9. İlk 20 dakikada salondan dışarı çıkılmayacaktır.

10.Yanlış soru olması durumunda doğru kabul edilen şık iptal edilerek, o soru herkes için doğru kabul edilecektir.

11.Cep telefonları yarışma başlamadan salon görevlisine teslim edilecektir. Yarışma esnasında üzerinde telefon tespit edilenin yarışması geçersiz sayılacaktır.

12.Herhangi bir ihtiyaç için de olsa yarışma esnasında sınıftan çıkıp tekrar girmeye müsaade edilmeyecek.

14.Yarışma neticesinde puanlarda eşitlik olması halinde, yaşı büyük olanlara öncelik verilecektir. Yaşta da eşitlik olması halinde öğrenciler İlçe Müftülüğüne davet edilip çekilecek kura ile sıralama belirlenecektir.

15.Yarışmaya Gümüşhane Üniversitesinin, Kelkit İlçesindeki bölümlerine devam eden öğrenciler başvurabileceklerdir.

YARIŞMADA SORUMLU OLUNAN KAYNAK KİTAP PDF' İ AŞAĞIDADIR