19.02.2019

BİZ BİR AİLEYİZ

Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından 19 Şubat 2019 Salı günü saat 14.00’te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda personele yönelik, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin KONARILI’nın konuşmacı olarak katıldığı  “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans düzenlendi.

Personelimizin evlilik, aile içi ilişki ağları, sorunlar ve çözümlere yönelik bilgilendirilmesi ve aidiyet bilinci konusunda desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen konferansa, İl Müftüsü Osman AYAS, İl Müftü Yardımcısı Sümeyra GÜVENDİ, Merkez ve İlçelerde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve daire personeli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman AYAS şunları ifade etti “Biz dünya Müslümanları olarak bir aileyiz. Ülkemiz insanları ile bir aileyiz. Daha da özelleştirirsek Diyanet camiası olarak bir aileyiz.

Aile olmadan toplumdan söz edemezsiniz!

Bu ailede kopukluklar, çürümeler ve yıpranmalar meydana gelirse epeyce sıkıntımız var demektir. Aile olmadan toplumdan söz edemezsiniz. Aile, mükemmel ise toplum mükemmeldir. Aile, zayıf ise toplum da zayıftır, güçsüzdür. O halde güçlü bir ailenin imarı için çok çalışmalı ve gayret etmeliyiz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Belgin KONARILI hocamız ise, ailenin tanımını yaparak şunları ifade etti: Doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın dört bir yanına dağılmış mümin kardeşlerimizle biz bir aileyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, merkez,  taşra ve yurt dışı teşkilatıyla, ülkemizin ve dünyanın dört bucağında hizmet veren yüz bini aşkın personelimizle biz bir aileyiz.

Merhametten ödün vermeyen bir aileyiz!

Sahih dinî bilgiden aldığı referansla yeryüzünün imarına talip, İlim ve hikmeti, düşünce ve sanatı harmanlayan bir donanıma sahip, toplum nezdindeki itibarının, nüfuzunun,  değerinin ve sorumluluğunun farkında olan bir aileyiz. Kolektif bir şuurla ve engin bir yürekle hizmet eden, ümmeti kucaklayan, birleştiren,  bütünleyen ve huzura davet eden, ehliyet, liyakat, sadakat ve merhametten ödün vermeyen bir aileyiz.

Kurumsal sorumluluk ve aidiyet bilinci için; emanet ve ehliyete, temsil ve liyakate sadakat ve samimiyete, erdem ve şahsiyete ihtiyacımız var!

Anne babamız, eş ve evladımız,  kardeş ve akrabalarımızla biz bir aileyiz.

Tüketen değil besleyen,  üreten, değer veren,  sevgi ve saygıyla büyüyen, huzurlu, sağlıklı ve güçlü bir aile için; bizim bir birimize karşı sevgi ve merhametle davranmaya ihtiyacımız var. Bizim sabır, sebat ve dirayete ihtiyacımız var. Bizim hoşgörü, insaf ve adalete ihtiyacımız var! Bizim emanet, güven ve sadakate ihtiyacımız var! Bizim iffet ve mahremiyet bilincine ihtiyacımız var! Bizim edep, nezaket samimiyete ve en önemlisi duaya ihtiyacımız var diyerek konuşmasını tamamladı.