17.01.2019

OKUL ÖNCESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ

Gümüşhane Müftülüğü ve Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün organizasyonu ile düzenlenen “Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” kursunun sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen törene Gümüşhane Müftüsü Osman Ayas, Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, kursa 35 kursiyerin katıldığını ve 380 saat olan kursun sona erdiğini söyledi.

“Müslümanlık Okumaya, Öğrenmeye Önem Veren Bir Dindir”

Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas ise programda yaptığı konuşmada; “Müslümanlığın okumaya, öğrenmeye, ilerlemeye, gelişmeye son derece önem veren bir din olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “ Bizim sıkıntımız bu bildiğimiz şeyleri alana, sahaya tam olarak yansıtmamamızdır. Hadislerle bizlere gelen mesajlarda Peygamberimiz 1400 küsür sene evvel ilim öğrenilmesi gerektiğini her zaman uygulamıştır.. Gümüşhane Merkez’de bir tane 4-6 yaş Kur’an kursumuz var ve doksan beş yavrumuz burada eğitim alıyorlar. Talep yoğun ama fiziki mekân olmadığı için talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız da küçük yavrularımızın eğitimine büyük önem veriyor. Aslında bu tür projeler bizim açımızdan geç kalınmış bir olay. Bizim geleceğimiz şuan buralarda eğitim gören miniklerdir. Onlara ne kadar sahip çıkarsak ne kadar iyi yetiştirirsek yarınlarımız o kadar aydınlık olacaktır. Minik yavrularımızın gelişimi, öğrenimi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bu konuda Gümüşhane İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir projede buluştu. Milli Eğitim Müdürlüğüne böylesi bir taleple geldiğimizde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bu taraz kursları ihtiyaç oldukça açmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Beşikten Mezara Kadar Öğrenme İhtiyacımız Var”

Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun da yaptığı konuşmada; söz konusu kursun, okul öncesi çağındaki çocukların eğitimine katkı sağlayabilecek bir kurs olduğunu ifade ederek, “Bir toplumun geleceğini şekillendirmek istiyorsanız, önce onları eğitecek kişilerin bilinçli, nitelikli katkılar sağlayacak düzeye getirilmeleri gerekmektedir. Madem bizler çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Çocuklarımızı çağın gereklerine göre yetiştirmek, bilgi, birikim, donanım ve teknolojiye entegre olabilecek düzeyde hazırlıklı halde tutmamız gerekiyor. “ diye konuştu.

Tören minik öğrencilerin gösterilerinin ardından kursu başarı ile bitirenlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.