22.03.2024

Gümüşhane’de Enderun Usulü Teravihe Yoğun İlgi

“Ramazan Ayı Kardeş Şehir Buluşması” kapsamında Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın ve ekibinin icrasiyle Merkez Kemaliye Camii’nde Enderun Usulü Teravih Namazı kılındı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği teravih namazı öncesi Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, sohbet edip dua etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Ramazan-ı Şerif’in manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşanabilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Müftü Aydın, "Bizleri bir Ramazan’a daha ulaştıran Rabbimize hamdolsun. Bu mübarek ay ile birlikte özlemini çektiğimiz bir çok manevi güzelliğe yeniden kavuştuk. Bu manevi güzelliklerden biri olan, Gümüşhane’mizde de gelenekselleştirilmeye çalışılan Enderun Teravihi geleneğini bu akşam bu güzel camimizde hep birlikte devam ettiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Gümüşhane İl müftüsü Hüseyin Gün de; “kardeş şehir buluşmaları kapsamında ekibiyle ilimizi teşrif eden sayın il müftümüze ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Namazdan sonra camiye gelen çocuklara çikolata ikram eden il müftülerinin çocuklarla toplu fotoğraf çekilmelerinin ardından program sona erdi.