12.03.2024

“Ramazan ve Ahiret Bilinci”

Filistin’de yaşanan katliamların yüreklerde açtığı derin yaralarla girdiğimiz bu Ramazan ayında gönüllerimiz mahzun, sevinçlerimiz buruk, boynumuz bükük Rabbimizden ümitle bizleri kardeşlerimize yardıma muvaffak kılmasını diliyoruz.

“Gazze, bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. Hukuk, ahlak, vicdan, tüm insani değerler Gazze’de enkaz altında kalmıştır. Gözü dönmüş siyonist katiller, aylardır Gazze’de soykırım suçu işlemektedir. Tahrif edilmiş bir inanç, sapkın bir ideoloji ve kirli bir siyasetten beslenen siyonizm, bugün insanlık için en büyük tehlike en büyük tehdit haline gelmiştir. Bu tehdidi bertaraf edecek yeni bir uluslararası inisiyatife şiddetle ihtiyaç vardır. Dünya, yeni bir hukuk ve ahlak inşasına muhtaçtır. Zira bugün Gazze’de yaşananlar, mevcut haliyle uluslararası yapıların işlevsizliği bütün açıklığıyla ortaya çıkarmıştır.

Ramazan ve Ahiret Bilinci”

Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşır. Bu çerçevede hizmet, faaliyet ve müzakereler gerçekleştirmesi için bu yılın Ramazan teması da “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirlenmiştir. Başkanlık olarak ülke genelinde Ramazan ayı boyunca yapacağımız programlarla İslam’ın dünya ve ahiret dengesindeki hayat tasavvurunun daha iyi anlaşılmasını, iman, ibadet, ahlak ve değerler eksenindeki medeniyet mefkuresinin fert ve toplum boyutunda hayata hakim olmasını hedefliyoruz.

Ölümsüzlük arzusu geçmişten bugüne insanın hayat yolculuğunda daima belirleyici bir etkiye sahip olmuştur. Bütün yönleriyle geçici olan bir alemde böyle bir arzunun gerçeklik bulması mümkün değildir. Zira yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunan her şeyin, kendilerine takdir edilen sınırlı sürenin dolmasıyla yok olacağı, son bulacağı bildirilmektedir. Hayatın dünyevi boyutunu sona erdirecek dehşetli bir günün, kıyametin ardından yeni bir boyut olarak ahiret hayatının başlayacağı haber verilmektedir.

Bugün insanlığın en büyük imtihanı ve sorunu, kötülüklerin yayılmasının en büyük sebebinin insanların ahiret yokmuş gibi hareket etmesinden kaynaklandığı, ahiret bilincine sahip insanların mutlaka etrafına, çocuklara, gençlere bu hakikati ulaştırması, Ramazan ayının bunun için bir fırsat olduğu dikkatlerden uzak edilmemelidir.

Türkiye genelinde irşat ve vaaz programları, seminerler gerçekleştirilecek”

Ramazan ayı boyunca hizmetlerimiz, büyük bir titizlikle sürdürülecektir. Ülkemizin her köşesinde ‘Ramazan ve Ahiret Bilinci’ teması çerçevesinde irşat ve vaaz programları, seminerler gerçekleştirilecektir. Ramazan ayı boyunca kadınlara, gençlere, çocuklara, engellilere yönelik özel irşat programları düzenlenecektir. Tüm camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda mukabeleler okunacaktır. Bunlara katılamayan vatandaşlarımız, Ramazan ayı boyunca her gün Diyanet Televizyonumuzda okunacak mukabeleleri takip edebileceklerdir. Resmi kuruMüftülükmlarda çalışmaları sebebiyle camilerde okunan mukabelelere iştirak edemeyen kamu görevlilerine yönelik kurumların uygun göreceği yerlerde mukabele okunması da sağlanacaktır. Müftülüklerimizce uygun görülen camilerimizde vatandaşlarımızın Kur’an-ı Kerim’i anlamasına yönelik ‘Tefsirli Mukabele’ programları yapılacaktır. Yine müftülüklerimizce uygun görülen cami ve mescitlerimizde ‘Hatimle Teravih Namazı’ kıldırılacaktır. ‘Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı’mız, Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü 08.00-22.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.