25.02.2024

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gümüşhane'de Kemaliye Camii'nde Cuma Namazını Kıldırdı.

Başkan Erbaş: Boykot vazifemizi hakkıyla yerine getirelim.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gümüşhane'de Kemaliye Camii'nde cuma namazını kıldırdı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cuma namazından önce irat ettiği hutbeye, "Benden bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Belaya düçar olan yok mu, ona afiyet vereyim." ayetini okuyarak başladı.
Yarın gece şaban ayının 15'i olduğunu, ramazanın habercisi mübarek Berat Gecesi'nin idrak edileceğini anımsatan Başkan Erbaş, "Bizleri bu mübarek geceye ulaştıran yüce Rabb'imize sonsuz hamdüsenalar olsun. 'Recep ve şaban ayını ya Rabb'i bize mübarek kıl ve bizi ramazan ayına ulaştır' diye dua eden Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'ya sonsuz salat ve selam olsun." dedi.
Hutbenin ardından Cuma Namazını kıldıran Başkan Erbaş, namaz sonrası cemaatle hasbihal edip fotoğraf çektirmek isteyenlerin taleplerine cevap vererek camiden ayrıldı.