22.04.2024

Mülakat-Sözlü Sınav Duyurusu

İlimiz ve bağlı İlçe Müftülükleri emrinde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken, çeşitli nedenlerle görevinden ayrılan cami görevlilerinin yerine, ilgili Kanun ve Yönetmelikler uyarınca, yapılacak yarışma sınavı sonucu oluşan başarı sıralamasına göre ihtiyaç duyuldukça en yüksek puandan başlamak suretiyle vekâleten atama yapılmak üzere mülakat-sözlü sınav yapılacaktır.

A - SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen din hizmetleri sınıfında çalışan personel için aranan ortak nitelik şartını taşımak,

3. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/2 maddesi gereğince, bir kadroya vekâleten atanacaklar için asılda aranan şartlara haiz olmak,

4. Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu düzeyinde dini öğrenime sahip olmak,

5. Vekil Müezzin-Kayyımlık için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu düzeyinde dini öğrenime sahip olmak veya Lise ve dengi okul mezunu olup, hafız olmak

6. 2021 veya 2022 yılları KPSS (DHBT) sınavından altmış (60) ve üzeri puan almış olmak,

7. İmam-Hatiplik veya Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

8. Başkanlığımız bünyesinde halen vekil olarak çalışıyor olmamak.

B - BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Yukarıdaki şartları taşıyan adayların; 15.04.2024 tarihinden başlayıp, 29.04.2023 tarihi saat 16.00’ya kadar Gümüşhane İl Müftülüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta, elektronik posta ve faks yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2. Başvuru formundaki bilgiler ile başvuru için istenilen belgelerdeki bilgilerin doğruluğu tespit edildikten sonra adayların başvuruları kabul edilecektir.

3. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacak, belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

C - SINAV İŞLEMLERİ

1. Mülakat-sözlü sınavı; 30 Nisan 2024 Salı günü saat 09.30’da Gümüşhane İl Müftülüğünde yapılacaktır.

2. Adaylar, mülakat sınavına gelirken nüfus cüzdanını yanlarında bulunduracaklardır.

3. Mülakat-sözlü sınavına katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Söz konusu adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

4. Sınavda başarılı sayılmak için en az yetmiş (70) puan almak şarttır.

5. Sınav sonuçları, 30 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’den itibaren Gümüşhane İl Müftülüğü resmi internet sitesinden ilan edilecektir.

6. Yapılacak olan bu sınavın sonuçları; yeni bir sınav açılıncaya kadar geçerli olup, ihtiyaç halinde yıl içerisinde yeni sınav açılabilecektir.

D - YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1. Yerleştirmeler; İlimiz genelinde Vekil İmam-Hatip veya Vekil Müezzin-Kayyım ihtiyacı olması halinde, mülakat-sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylardan en yüksek puandan başlanmak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır.

2. Başarı sıralamasında sırasıyla mülakat-sözlü sınav puanı yüksek olana, eşitlik halinde DHBT puanı yüksek olana, KPSS'ye katıldığı öğrenim düzeyi yüksek olana ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3. Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler bu haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

E - DİĞER HUSUSLAR

1. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı tespit edilenler sınavı kazansalar bile görevlendirme yapılmayacağı gibi hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir.

2. Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır.

3. Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların görevlerine son verilecektir.

4. Sınavla ilgili Gümüşhane İl Müftülüğü resmi internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

F - BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru formu,

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3. KPSS’ye başvururken beyan edilen öğrenim durumunu gösterir mezuniyet belgesi fotokopisi,

4. Varsa hafızlık belgesi fotokopisi,

5. 2021 veya 2022 yılları KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesi,

6. Adli sicil kaydı belgesi,

İlanen duyurulur.

İnönü Mahallesi 15 Şubat Caddesi No : 7 GÜMÜŞHANE Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat : Fatih AĞAÇ V.H.K.İ.

Telefon: (0 456) 213 45 49 Faks : (0 456) 213 12 63

e-posta : gumushane@diyanet.gov.tr