05.02.2024

TYP (İŞKUR) Başvurusu

İlimiz Merkez ve İlçe Müftülükleri bünyesinde münhal bulunan imam hatip kadrolarına, TYP (İŞKUR) kapsamında 1 Mart-31 Ağustos tarihleri arasında 6 ay süreli (geçici) cami görevlisi(erkek) alınacaktır.
 Görevlendirilmelerde öncelik sırası aşağıdaki gibi olacaktır.
    • 2022 KPSS (DHBT) sınavına girenlere öncelik verilecek.
    • Sınava girmediyse; İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans, İmam Hatip Lisesi veya Hafız olmak ile İmam hatiplik yapacak nitelikte olanlara öncelik verilecek.
    • İl Müftülüğü tarafından yapılacak Mülakat neticesinde 70 ve üzeri puan alıp, mülakat puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle görevlendirmeler yapılacaktır.
    • Puanların eşit olması durumunda tahsili yüksek olana, bunun eşit olması durumunda hafız olana, bunun eşit olması durumunda ise KPSS puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

Not:
Şartları taşıyanların, 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında Gümüşhane İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuru yaparak mülakat için 12 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 9’da il müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.