20.04.2016

Kürtün'de Kutlu Doğum Coşkusu

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı ve beraberindeki Kutlu Doğum Heyeti 07.04.2016 Perşembe günü ilçe esnafını ziyaret edip, esnafın Regaip Kandilini tebrik etti ve Kutlu Doğum anısına Kürtün esnafına gül takdiminde bulundu. 08.04.2016 Cuma günü İlçe Kaymakamlığı ve resmi kurumlara ziyaretler gerçekleştirilip gül takdim edildi. 11.04.2016 Pazartesi günü Kürtün Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arası hutbe okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Kürtün Müftülüğünce çeşitli ödüller takdim edildi. 11.04.2016 Pazartesi akşamı saat 19.30'da, Kürtün Belediyesi Oltan Sungurlu Kültür Merkezi'nde "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet/Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenlendi. Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy tarafından verilen konferans İlçe halkı tarafından büyük bir ilgi gördü. 13.04.2016 Çarşamba Günü Öğle Namazından önce Merkez Ravza-i Mutahhara Camii'nde Hatim ve Mevlit Programı tertip edildi. Namazın akabinde Kutlu Doğum Aşı ikram edildi. 15.04.2016 Cuma günü Merkez Ravza-i Mutahhara Camii'ndeki Sabah Namazı Buluşmasının akabinde misafirlere çorba ikram edildi. 18.04.2016 Pazartesi günü saat 15.00'te Özkürtün 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, İlçe Vaizi İlim Tatlı öğrencilere "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet/Gelin Birlik Olalım" konulu konferans verdi. 19.04.2016 Salı Günü saat 19.30'da, Özkürtün 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Torul Müftüsü Hasan Değirmencinin vermiş olduğu "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet/Gelin Birlik Olalım" konulu konferansa belde halkı büyük bir ilgi gösterdi. 20.04.2016 Çarşamba Günü Özkürtün Cayra Merkez Camii'de düzenlenen mevlit programının akabinde Kutlu Doğum aşı ikram edildi. 20.04.2016 Çarşamba günü saat 14.00'te Kürtün Yatılı İlöğretim Bölge Okulunda, İlköğretim Okulları arası Dini Bilgiler yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Kürtün Müftülüğünce plaket ve çeşitli ödüller takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan diğer okulların öğrencilerine hediye takdimi yapıldı. 21.04.2016 Perşembe Günü Öğle Namazından sonra Merkez Ravza-i Mutahhara Camii'nde bayanlara yönelik hatim ve sohbet programı tertip edildi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Din Görevlileri arası hutbe yazma yarışması tertip edildi. Yarışmada dereceye giren Din Görevlilerine Kürtün Müftülüğünce ödül takdim edildi.