05.10.2022

2022 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

Hz. Peygamber, cami ve İrşat Konulu Konferans Gerçekleştirildi
Konferansa konuşmacı olarak  Başkanlık Müftüsü Halil BEKTAŞ katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Cafer DAŞKIN, "insanın varoluş gayesinin, alemlerin rabbine samimiyetle bağlanmak ve yeryüzünde hakkı ve hakikati egemen kılmak için çalışmak" olduğunu söyledi.

İrşat sorumluluğunun tüm müminler için her şeyden önce Allah'a iman ve resulüne ittibanın bir gereği olduğunu anımsatan Daşkın, "Bu sorumluluk ihmal edilince insani değerler unutulur, ahlaki erdemler zayıflar, dayanışma ve yardımlaşma ruhu kaybolur, neticede toplumsal huzur yok olur." ifadesini kullandı.

Programda konuşan Başkanlık Müftüsü "Yeryüzünün hak, hakikat, adalet ve merhamete muhtaç kaldığı bir dönemde Peygamber Efendimizin kutlu çağrısını, davet ve irşat yöntemini, onun örnekliğinde yeniden tefekkür edelim istiyoruz. Elbette tebliğ ve irşat vazifesinin en büyük örneği 'Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.' diye buyuran ve alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizdir."

Hz. Muhammed'in (sas), vahyin nuruyla insanlığı aydınlattığını vurgulayan Bektaş, "Hz. Muhammed'in (sas) ümmeti olan bizler, ondan bize miras kalmış olan değerleri, sünnet-i seniyyeyi, bugün tüm yeryüzüne taşımakla mükellefiz." çağrısını yaparak Mevlid- i Nebi'nin önemine dair konuşmasını tamamlayarak diyerek Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını niyaz etti".