04.07.2016

İlçe Müftümüz Muharrem İSLAMOĞLU'nun Bayram Mesajı

Köse İlçe Müftüsü Sayın Muharrem İSLAMOĞLU, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.İlçe Müftümüz Muharrem İSLAMOĞLU mesajlarında;

"Bizleri Ramazan ayını idrak ettirip,Bayram'a kavuşturan ve Bayram sevincini yaşatan yüce Rabbimize hamdu senalar olsun.Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan ramazan ayında tutulan orucun manevi eğitimi, sahur, iftar,Sadakalar,Kılınan teravih namazları ve Okunan Hatm-i Şerifler ile insanın iç dünyasını huzura kavuşmuştur.İç dünyamızdaki huzurun devam etmesi ve her anı mutlu yaşamak için her ayımızı,her günümüzü Ramazan ayındaymışız gibi yaşamalıyız.

Affa mazhar olmak için, affetmeyi bilmeliyiz. Gerçek bayram, Müslümanlar olarak hep birlikte mutlu olduğumuz andadır. Müslümanlar, bir vücudun organları gibidir. Bir organ rahatsız olsa, onun acısına tüm vücut ortak olur. Ortadoğuda ve coğrafyamızın diğer bölgeleri kan ağlarken, nasıl gülüp eğlenebiliriz? Hiç olmazsa o kardeşlerimiz için dualar edelim, onlara yardım ellerimizi uzatalım.Bu bayram tüm islam aleminin barış,huzur ve refahına vesile olsun inşallah."

Ramazan Bayramı bir sevinç ve mutluluk paylaşımıdır.Bu bayramda kırgınlıkları, dargınlıkları, haset ve nefret gibi şeytani duyguları kendimizden uzak tutalım.Bayram günlerinde büyüklerimizi ziyaret edip dualarını alalım, komşu ve akrabalarla biraraya gelip aramızdaki bağları güçlendirelim, öksüz ve yetim çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşattıralım ve onlara sahip çıkalım.Şuan dünya üzerinde bulunan zulme uğrayan kardeşlerimizede dualarımızı eksik etmeyelim.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde öncelikle aziz milletimizin,  bütün İslam aleminin ve Köse halkının Ramazan Bayramı’nı tebrik eder ve nice bayramlara sağlık,barış ve esenlik içerisinde geçirmesini dilerim.Bayramın bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah ’tan niyaz ederim."