03.08.2018

Başkan Yardımcımız Burhan İŞLİYEN Külliye İnşaatını Gezdi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” için Gümüşhane’ye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İŞLİYEN İlimizde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Gümüşhane Valimiz Sayın Okay MEMİŞ’i makamında ziyaret eden İŞLİYEN ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN’i ziyaret etti.

Merkez, Kürtün, Torul, Köse, Kelkit ve Şiran Müftülüklerinde görev yapan tüm personelin katılımıyla gerçekleştirilen Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı”na katılan Sayın İŞLİYEN ise akabinde ise 6 yıldır yapımı devam eden Yeni Müftülük Sitesi Külliyesi inşaatını gezerek son durumu hakkında İl Müftümüz Osman AYAS’tan bilgi aldı.

İŞLİYEN; Müftülük Sitesi, Cami, Kur’an Kursu, 4-6 Yaş Kur’an Kursu, toplantı salonu, konferans salonu, eğitim salonu ve kız öğrenci yurdu gibi bölümlerden oluşan külliyenin çok önemli bir eser olduğunu, projeyi çok beğendiğini uzun süredir inşaatı devam eden, bu kompleksin bir an evvel bitirilip hizmete açılması gerektiğini, söz konusu projenin Gümüşhane için büyük bir kazanım olacağını,  bu konuda İl Müftülüğümüzü yalnız bırakmayacaklarını, inşaatın tamamlanması için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini” ifade etti.