​T.C. KÜRTÜN KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

EBUBEKİR TATLI KÜRTÜN İLÇE MÜFTÜSÜ

İstanbul Fatih’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. İlk Kur'ân eğitimini babası Hâfız Ömer Tatlı'dan aldı. İstanbul Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursu'nda hâfızlığını tamamladı. Hâfızlık eğitimini tamamlamış olduğu Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’ân Kursu'nda Temel İslam İlimleri üzerine dersler aldı. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Bursa’nın Harmancık İlçesi'nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Vatani görevini Iğdır Tuzluca’da yaptı. Mimar Sinan'ın eserleri arasında yer alan İstanbul Fatih Ferruh Kethüdâ Camii'nde İmam-Hatip olarak görev yaptı. İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Bölümü'nde eğitim aldı. Antalya’nın Gazipaşa İlçesi'ne Vâiz olarak atandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı'nda "Aşere-i Mübeşşere'den Said b. Zeyd'in Hayâtı ve Rivâyetleri" isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi İlahiyât Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı'nda doktora yapmakta olan İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı evlidir.