13.10.2022

İSA AKBAŞ

1994 yılında Giresun'un Espiye ilçesinde doğdu. İlkokulu memleketinde okudu. 2012 yılında Trabzon Beşikdüzü Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı. 2013'te Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu İmam-Hatiplik sınavını kazanarak Elazığ Palu İlçesinde göreve başladı. 2017 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun olup aynı yıl, Kocaeli Yüksek Dini İhtisas Merkezine Kursiyer olarak girdi. 2020 de İhtisas eğitimini başarıyla tamamlayarak Tekirdağ Saray İlçe Müftülüğüne Vâiz olarak atandı. 2018 de Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde başlamış olduğu Yüksek Lisans eğitiminden "Harîrî'nin Makâmât'ındeki Mesellerin Tespiti ve Değerlendirilmesi" başlıklı tezini başarıyla savunarak Eylül 2022'de mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı 2021 yılı İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak 13.10.2023 tarihinde Kürtün İlçe Müftüsü olarak atandı. Halen Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arap Dili ve Edebiyatı alanında doktora çalışmasına devam eden AKBAŞ evli ve üç çocuk babasıdır.