01.08.2018

Gümüşhane’de Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Tanıtım Toplantısına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin ÇETİN, Gümüşhane İl Müftüsü Osman AYAS, Kelkit İlçe Müftüsü Yusuf ŞAHİN, İlçe Müftü Vekilleri, basın mensupları, Gümüşhane Merkez ve İlçelerdeki görev yapan Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.

Toplantı Kayabaşı Köyü Camii İmam-Hatibi Mehmet DAŞTAN’ın Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman AYAS Gümüşhane İlinde Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Burhan İŞLİYEN Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Hocamız yapmış olduğu konuşmada şunları ifade etti: Yurtiçinde ve  yurtdışında çeşitli  bölgelerde kurban kesimi gerçekleştirilmektedir. Kurban bağışını sadece bir yardım olarak görmemek lazım. Biz, boş bıraktığımız için birileri bu boşlukları doldurdu” dedi. İşleyen, FETÖ mensuplarını eleştirerek, takip edilmeyen, denetim altında tutulmayan, kampanyalar maalesef insanlarımızın güven duygusunu zedelemektedir. Bu nedenle TDV her alanda olduğu gibi bu alanda da en güvenilir, en sağlam kurum” değerlendirmesinde bulundu.

Akabinde, TDV tarafından hazırlanan Kurban Sinevizyonu eşliğinde, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, TDV’nin yurtiçinde ve yurtdışında yapmış olduğu faaliyetlere değinerek, “Vekâletle Kurban Organizasyonunun” nasıl gerçekleştirildiğini, sistemin nasıl işlediğini, bağış alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bağış alabilmek için hangi faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği hususlarını sunum eşliğinde anlattı.

Kurban faaliyetleriyle ilgili sunumun ardından Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfınca hazırlanan Reklam Filminin gösteriminin ardından program sona erdi.