24.07.2018

Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü Vekâletle Kurban Kesim Programı için bağışların alınmaya başlaması nedeniyle bir açıklama yapan il Müftüsü Osman AYAS, “2018 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Programının” Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatıldığına dikkat çekerek; “TDV,  Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki “Vekâletle Kurban Kesim Programı” kapsamında, yurt içinde ve yurt dışında 145 ülkede kurban kesimi yapılacağını, vatandaşların vekâlet verdikleri kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personelinin görevlendirildiğini, organizasyonlarda gönüllülerin de yer alacağını, yurtiçindeki merkezlerde sığınmacı aileler için de kurban kesimi yapılacağını” söyledi.

İl Müftüsü Osman AYAS; “İslam dininde yapılan ibadetlerin bir yandan kişiyi Allah’a yaklaştırırken diğer yandan pek çok güzelliği de bünyesinde barındırdığını” söyledi.

“Allah için edâ edilen kurban ibadetinin de çok sayıda hikmeti barındırdığını vurgulayan AYAS, “Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır” dedi.

“Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır” diyen AYAS, “Kurban ibadeti Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olmaktadır. İslami usullere uygun olarak kestiğimiz kurbanları, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman’ın selamına muhtaç kalan tecrit yerlerine 7 kıtada gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.

Yurt içi kurban bedeli 850 TL, yurt dışı kurban bedeli ise 625 TL

TDV tarafından bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla da kestirebilirler.” dedi.