04.06.2018

“Etkili Hutbe Sunum Bölge Yarışması” Gümüşhane’de Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğümüzün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Din Görevlileri Arasında Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması” 03 Haziran 2018 tarihinde İlimiz Kemaliye Camiinde gerçekleştirildi.

Yarışmada; Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol TİRYAKİ (Başkan), İl Müftü Yardımcısı Hüseyin HACIFETTAHOĞLU (Üye), Gümüşhane Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Yakup TOPAL (Üye), Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yaşar GÜL (Üye) ve  Meslek Dersleri Öğretmeni Enver ATALAY (Üye) jüri olarak görev aldı.

Yarışmaya bölge illerini temsilen; Ağrı- ismail ŞENGÜR, Erzincan- Yunus Emre KILIÇ, Kars- Hulusi KESKİNTEPE, Bayburt-Kemal DEMİR, Erzurum- Celal KAYA, Ardahan- İsa YILDIRIM, Artvin- Muharrem ÖNAL, Tunceli- Hayrullah KARABULUT ve Gümüşhane- Necati ÖDÜNÇ katıldı.

Yarışmaya katılanlara daha önceden jüri tarafından belirlenen hutbeler okutuldu. Metni doğru okuma, fonetik/diksiyon (ses tonu, vurgu) , beden dili (jest, mimik) ve göz teması, minber kullanımı, kendine güven ve dinleyenleri etkileme gibi alanlarda yarışmacılar okudukları hutbe ile değerlendirildi. Yapılan değerlendirme neticesinde;

1. İsmail ŞENGÜR - Ağrı (Birinci)

2. Necati ÖDÜNÇ - Gümüşhane (İkinci)

3. Yunus Emre KILIÇ - Erzincan (Üçüncü) olmuştur.

Yarışma sonunda dereceye giren görevlilere Müftülüğümüz tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışmada dereceye girerek birinci olan ve Ağrı İlinden yarışmaya katılan İsmail ŞENGÜR, bölgemizi temsilen 12 Ağustos 2018 tarihinde Bursa İlinde yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyor, yapılacak Türkiye finalinde kendisine muvaffakiyetler diliyoruz.