28.05.2018

4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu Öğreticileri Semineri

İlimiz Müftülüğünce, Merkez ve İlçe Müftülüklerimizde “4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu” eğitimlerinin etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla görev alacak personelin pedagojik açıdan desteklenmesi, eğitim öğretimde amaç, ilke ve metot birlikteliğinin sağlanması amacıyla Osmangazi Kur’an Kursunda 28/05/2018-03/06/2018 tarihleri arasında devam edecek "4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu Öğreticileri Semineri"  bugün başladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Osman AYAS Kur'an Kursları ile ilgili olarak Gümüşhane’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hocamız şunları söyledi: Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın din eğitiminin erken yaşta başlaması büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden biz 04-06 yaş grubu Kur'an Kursları ‘mızı çok önemsiyoruz. Bu gruba öğreticilik yapacak personelimizin daha donanımlı olarak görevlerini ifa edebilmeleri için bu semineri tertipledik. Geçen yıl Müftülük Sitemizin hemen yanında açılan 3 sınıflık 4-6 yaş grubu kurs sayısını bu yıl hocalarımızın da gayretleri ile artırmaya çalışıyoruz. Gümüşhane’de zaman içerisinde bu kurslarımızın sayısını peyderpey arttırmayı planlıyoruz. Seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

03 Haziran 2018 tarihine kadar devem edecek kurslarda kendi alanlarında uzman görevliler eğitim verecek.