15.10.2017

“AİLE OKULU” SEMİNERİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından din görevlileri ve eşlerine yönelik planlanan ve İl Müftülüğümüz tarafından organize edilen "Aile Okulu" konulu seminer 14-15 Ekim 2017 tarihinde Gümüşhane Fatih Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Mehmet GÜZEL’in yaptığı seminere il ve ilçe Müftülüklerimize bağlı daire personeli, Kur’an Kursu Öğreticileri, merkez, belde, mahalle ve köylerde görev yapan din görevlileri ve eşleri katıldı.

Söz konusu seminer, Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi. Cumartesi oturumu Kayabaşı Camii İmam-Hatibi Mehmet DAŞTAN’ın Kur’an tilavetinin akabinde İl Müftü Yardımcımız Hüseyin HACIFETTAHOĞLU’nun açılış konuşması ile başladı. Devamında ise; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket TOPAL “Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak”,  İstanbul-Kadıköy İlçe Müftülüğü Vaizi Ayşenur ÖZKAN “Eşler arası İletişim ve İletişim Engelleri”, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Hacı Yusuf ACUNER “Çocukluk Döneminde Din ve Değer eğitimi”  ile “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim) konularında seminer verdiler.

Pazar günü oturumu ise; Ahmet Ziyauddin Camii İmam-Hatibi Resul SAĞIR’ın Kur’an tilavetinin akabinde İl Müftümüz Ercan AKSU hocamızın selamlama konuşması ile başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurul Uzmanı İdris BOZKURT hocamızın “Ailede Fıkhi Meseleler”, Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Yakup ŞİMŞEK’in “Ailede Mahremiyet Bilinci”, yine Başkanlık Vaizimiz Ömer AYDIN’ın  “Ailede Özgüven ve Karakter Gelişimi”, Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Muhammed Cüneyd ÇİĞDEMLİ’nin ise “Medya ve Aile” konulularında seminer vermesi ile program sona erdi.