11.07.2017

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF VE KABİR ZİYARETLERİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in önderliğinde Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Müftümüz Ercan Aksu, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum müdürlerinden oluşan heyetle birlikte şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi.

Ziyaretlere ilk olarak Özcan Mahallesi Kabristanlığı’nda şehidimiz Cengiz Erkan’ın kabrini ziyaret eden heyet, daha sonra Emirler Mezarlığı’nda medfun bulunan şehitlerimiz Asteğmen Murat Akçay, Jandarma Er Murat Yıldız ve Komiser Tamer Aktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Emirler Mezarlığı’nın ardından Kemaliye Camii’nde şehitlerimiz için okunan mevlid-i şerife ve İl Müftümüz Ercan Aksu’nun yaptığı duaya iştirak eden heyet, mevlidin akabinde Hasköy Köyü’ne geçerek, şehidimiz Teğmen Recep Erdoğan’ın kabrini ve ailesini ziyaret etti.

İl merkezindeki kabir ziyaretlerinin ardından Kelkit ilçemize geçen heyet, Karşıyaka Köyü’nde medfun bulunan şehidimiz Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in kabrini ziyaret etti.