09.06.2017

YAZ KUR’AN KURSLARI PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

KUR’AN AYINDA ÇOCUKLARIMIZI KUR’ANLA BULUŞTURALIM

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin yaz tatiline girmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Camilerimizde, Kur'an Kurslarımızda ve Müftülüğümüzün uygun gördüğü yerlerde Yaz Kur’an kursları 12 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

“633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun Başkanlığın Hizmet Birimleri, Görevleri ve Yetkileri” başlıklı 7.maddesinin b/1 fıkrası gereğince; “Kur’an-ı Kerim okumak, anlamını öğrenmek, hafızlık yapmak, din eğitimi almak isteyenler için kurslar düzenlemek ve Kur’an Kursları açmak” Diyanet İşleri Başkanlığının görev ve yetkileri arasındadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Yaz Kur’an Kursları 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim alabilecek.

Yaz Kur’an Kursu 3 Dönem ve 3 kur halinde gerçekleştirilecektir.

1. Dönem  : 12 Haziran - 7 Temmuz 2017

2. Dönem   : 10 Temmuz - 28 Temmuz 2017

3. Dönem   : 31 Temmuz - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Yaz Kur’an Kurslarında; Kur’an-ı Kerim, İbadet, İtikat, Siyer ve Ahlak dersleri verilecektir.

Yaz Kur’an Kurslarında hafta içi her gün ve günde üç saat öğleden önce veya öğleden sonra olacak şekilde öğrenim verilecektir.

Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken vatan sevgisi, birlik beraberlik konulu âyetler mealleri ile birlikte, Hz. Peygamber’in konuyla ilgili hadislerine yer verilerek dinimizin birlik- beraberlik ve vatan sevgisi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacaktır.

Yaz kurslarındaki eğitim gören öğrenciler Kur’an eğitiminin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinliklerde bulunabilecek. Öğrencilere yönelik, iftar programları ile gezi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek.

Kurslarda, yaş grupları dikkate alınarak Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları ve materyaller kullanılacak 4-6 yaş grubu için; 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı, 7 yaş ve üzeri için; “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” ve “Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı, üçüncü kur ve üstü seviyeler için; “Temel Dini Bilgiler Dinim İslam” kitapları öğrencilere olarak dağıtılacaktır.

Müftülüğümüzce Camilerimizde, Kur'an Kurslarımızda ve Müftülüğümüzün uygun gördüğü yerlerde açılan Yaz Kur’an Kurslarında öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından kitaplar ücretsiz dağıtılacak ve öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Bu yaz yeniden, yeni gönüllere Kur’an-ı yazacağız. Camiler ve sokaklar çocuklarla çiçek açacak. Yeni Kur’an bülbülleri yetişecek. Peygamberimiz; “ Evlerinizi Kur’an okumakla ve namaz kılmakla bereketlendiriniz” buyurmaktadır. Evlerimizin, gönüllerimizin ve çocuklarımızın Kur’anın bereketiyle bereketlenmesini cenabı haktan niyaz ediyoruz.