26.04.2017

"Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu" Konferansı

“HAZRETİ PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU" KONFERANSI

2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğümüzün faaliyetleri kapsamında 25/04/2017 Salı günü saat 13.30’da Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Prof. Dr. İsmail KARAGÖZ’ün konuşmacı olarak katıldığı  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa; Valimiz Okay MEMİŞ, İl Emniyet Müdürü Orhan KAR, İl Müftüsü Ercan AKSU, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf ERDEM, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer ERGİNLİ,  İlçe Müftülerimiz, GTSO Başkanı İsmail AKÇAY, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Ercan AKSU;  “Rahmet Peygamberinin örnek kişiliği, güvenirliği ve yaşamında sahabesi ile olan ilişkilerine” değinen hocamız, katılımcılara teşekkür etti.

Konferansımızda konuşan Gümüşhane Valisi Okay MEMİŞ; “İslam dininin çok önemli ve değerli hükümleri olan, hem ahireti hem de dünyayı düzenleyen bir rahmet dini olduğunu” söyledi.

Akabinde ise Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan 2017 Yılı Kutlu Doğum Sinevizyonu ile Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ hocamız ile yapılan röportaja ait video gösterimi yapıldı.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Prof. Dr. İsmail KARAGÖZ hocamız “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu vermiş olduğu konferansta şunları ifade etti: "Güven toplumunun nasıl oluşacağını ayet ve hadisler ışığında Peygamberimizin hayatından örnekler vererek katılımcılara doyurucu bir şekilde anlattı ve “mü’minin güvenen ve güvenilen insan olduğunu, ayrıca kendine güven duyulmayan mü’minin dindarlığının olmadığını” ifade etti.

İl Müftümüz Ercan AKSU’nun, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Prof. Dr. İsmail KARAGÖZ hocamıza sunduğu hediye ile protokole gül dağıtımın ardından konferans sona erdi.

Konferansa katılanlara Müftülüğümüz tarafından gül ile kitap hediye edildi.

Konferans çıkışında ise Gümüşhane Belediyesi tarafından vatandaşlarımıza “Kutlu Doğum Aşı” ikram edildi.