15.02.2017

Gümüşhane'den Umreciler Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

GÜMÜŞHANE'DEN UMRECILER  DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Gümüşhane’den Umre ibadetini ifa etmek üzere kutsal topraklara kutlu bir yolculuğa çıkan umreciler için Gümüşhane Otogarı'nda uğurlama  programa gerçekleştirildi.

Programa; Gümüşhane İl Müftüsü Ercan AKSU, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin HACIFETTAHOĞLU, Şube Müdürleri, Daire Personeli, Din Görevlileri, umre ibadeti için Kutsal yolculuğa çıkan umrecilerimiz ve yakınları katıldı.

Program Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başladı.

Akabinde Gümüşhane İl Müftüsü Ercan AKSU, Umre ibadetinin fazileti hakkında bilgiler aktararak,  yaptığı konuşmada; "Gümüşhane'den şimdiye kadarki en kalabalık umre kafilesini bugün uğurluyoruz. Kutsal topraklara gidecek umreciler; sizler Allah’ın misafirlerisiniz. Oralarda vaktinizi boşa geçirmeden her anınızı ibadetle geçiriniz. Kutsal mekanlarda devletimiz, milletimiz ve bütün Müslümanlar için bol bol dua edin. Tüm umreci kardeşlerimizin sağ salim kutsal topraklara gitmelerini, ibadetlerini en güzel şekilde yapıp tekrar sağlıklı bir şekilde sevdiklerine dönmelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum." dedi.

Gümüşhane İl Müftü Yardımcısı Hüseyin HACIFETTAHOĞLU’nun yaptığı duanın ardından umreciler tekbirlerle ve salavatlarla uğurlandılar.