09.02.2017

Gümüşhane'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Münasebetiyle Mevlid-i Şerif Okundu

GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU MÜNASEBETİYLE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü münasebetiyle, Merkez Kemaliye Camiinde 09/02/2017 Perşembe günü Akşam namazını müteakip şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu.

Yasin suresinin okunmasıyla başlayan program, Tekbir, Tehlil, Salavat, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti. Sonrasında İl Müftümüz Ercan AKSU Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü münasebetiyle bir sohbet yaptı. İl Müftümüz sohbetinde; Gümüşhane’mizin kurtuluşunda ve 15 Temmuz gecesi vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığımızı, şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunduğunu, Milletimizin ve memleketimizin bekası ve huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini, şehitlerimizin uğruna canlarını verdiği yüce değerleri yaşatacak nesiller yetiştirmenin gayreti içerisinde olmamız gerektiğini söyledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program İl Müftümüzün yaptığı dua ile sona erdi. Yatsı namazını müteakip Gümüşhane Belediyesi tarafından cemaate Mevlit şekeri ikram edildi.